ObrazovanjeRazno

DRUŠTVO DEVET NEPOZNATIH: Misterije i tajne

Tajna društva oduvek su intrigirala svet, a misterije budile divljenje i jezu, kako nekada tako i dana današnjeg.

Društvo 9 nepoznatih predstavlja legendu dugi niz godina. Smatra se da je osnovano u Indiji i da poseduju izuzetnu količinu naprednog znanja koja nije poznata čitavom svetu.

KAKO JE SVE POČELO: Misterije Društva 9 nepoznatih

Smatra se da Društvo 9 nepoznatih potiče još iz 226.godine p.n.e. i da je osnovano u Indiji za vreme vladavine cara Ašoka.

Zemlja, koja je bila opustošena ratom u to vreme, zabrinjavala je cara Ašoka. Prema legendi, on je pronašao način kako da prekine dalja ratovanja i da buntovnike iskoristi na neki drugi način.

Glavni cilj mu je bio da sva ljudska znanja i otkrića zaštititi od onih koji bi ih koristili u svrhu ratovanja, uništavanja i unazađivanja same ljudske rase. Tako je i bilo.

Prema legendi, osnovao je tajno društvo pod nazivom 9 nepoznatih, čiji je primarni cilj bio da očuvaju stečneno znanje, ali i njegovo dalje prikupljanje i rast.

Car je formirao grupu od 9 ljudi koji su zaslužili njegovo poverenje, a svakome od njih dao je u amanet knjige čija je sadržina čuvala znanja stečena i prikupjana vekovima.

Svako od članova dobijao je na čuvanje određenu knjigu znanja koju je bio dužan usavršavati i preneti daljim generacijama kako bi se očuvala znanja i mudrosti starog sveta.

misterije
DRUŠTVO DEVET NEPOZNATIH: Misterije i tajne

PRETPOSTAVKE SADRŽAJA

Legenda ide toliko daleko da se veruje da je društvo uspelo da otkrije tajnu besmrtnosti. Ipak, kako niko sa sigurnošću ne može da tvrdi sadržaj tih knjiga, pretpostavlja se da u svaka od njih sadrži razne znanstvene informacije i znanje koje nama nije poznato danas ili pak nismo svesni da nam je poznato.

  • Stručnjaci koji vekovima pokušavaju da otkriju njihove tajne tvrde da prva knjiga sadrži informacije o psihologiji ratovanja, propagande i manipulaciji masovnim menjenjem.
  • Druga knjiga navodno poseduje znanja kako nekoga ubiti jednim dodirom. Ovo je poznato kao ,,dodir smrti”. Interesantna je pretpostavka da se stara borilačka veština džudo bazira na saznanjima iz ove knjige.
  • Treća knjiga bavi se mikrobiologijom i biotehnologijom, a za koju se vežu mnoga dostignuća.
  • Četvrta knjiga vezana je za tajne alhemije, tačnije transmutacijom metala.
  • Peta knjiga poseduje tajne o svim sredstvima komunikacije, kako zemaljskim tako i vanzemaljskim.
  • Šesta knjiga krije tajne gravitacije. Oko ove knjige postoje mnoge polemike.
  • Sedma knjiga bavi se kosmonogijom i sva pitanja univerzuma.
  • Osma knjiga fokusirana je na tajne vezane za svetlo, kako ga upotrebiti kao oružje.
  • Deveta i poslednja knjiga vezana je za socijologiju. U devetoj knjizi nalazi se pravilo za evoluciju društva kao i način predviđanja pada same evolucije društva.

ISTINA JE NEGDE TAMO…

Sve ove knjige, kao i društvo devet nepoznatih nisu nešto za šta svet može sa sigurnošću tvrditi da zaista postoje. Mit koji se održava vekovima lebdi negde između realnosti i mašte već 2000 godina.

Mišljenja su podeljena, jedni veruju da knjige zaista postoje, ali da u njima nema ničega nepoznatog već instrukcije ratovanja, borilačkih veština i svega ovozemaljskog. Drugi pak veruju da knjige zaista kriju sve tajne ovog sveta. Bio mit ili ne, svakako je misterija nešto što će ljudski mozak uvek intrigirati.

Pročitajte još:

O bogovima slovenske mitologije: fantastične priče

Nobelova nagrada ~ sjaj nauke u prestižnom izdanju

Ahmed Nurudin ~ potraga za spasom u romanu ,,Derviš i smrt“

RešiLako.com

Dipl. filolog i student master akademskih studija književnosti

Slično

Back to top button