Računari

Kako deaktivirati Instagram nalog, najbolji i najlakši vodič!

Ovo je najbolji i najlakši vodič kako deaktivirati Instagram nalog – brzo, lako i jednostavno! Pročitajte u nastavku šta je potrebno uraditi.

Deaktivaranje Instagrama podrazumeva samo privremeno gašenje Instagram naloga. To nije potpuno brisanje profila već privremeno gašenje Instagram naloga, koji je moguće ponovo aktivirati. 

Ovu radnju moguće je izvršiti samo preko veb pretraživača, svejedno da li preko mobilnog telefona ili preko računara. Važno je napomenuti da se privremeno onemogućavanje Instagram naloga ne može uraditi preko Instagram aplikacije na mobilnim uređajima.

Zato, u nastavku teksta sledi detaljan vodič kako deaktivirati Instagram nalog, korak po korak!

Brisanje Instagram naloga i privremeno gašenje Instagram profila – koje su razlike?

Pre opisa postupaka za brisanje Instagrama privremeno, objasnićemo u kratkim crtama u čemu je razlika između brisanja naloga na ovoj vizuelnoj društvenoj mreži i deaktiviranja naloga.

  • Brisanje Instagram profila – ova funkcija briše profil na Instagramu zauvek i to je trajno gašenje naloga, bez mogućnosti da se profil ili objavljivan sadržaj ponovo vrate. Pored Instagram profila i podataka o nalogu, briše se kompletno postavljan sadržaj i njemu se nikada više ne može pristupiti (ne može se vratiti).
  • Deaktiviranje Instagram naloga – radi se o privremeno onemogućenom Instagram nalogu. Profil se ne briše trajno, već se onemogućava (deaktivira) na određeno vreme. Instagram profil nije trajno izbrisan već sakriven na određeno vreme. Za razliku od obrisanog Instagram naloga, kada je u pitanju deaktiviranje Instagram profil može biti ponovo aktiviran.

Kako deaktivirati Instagram nalog sa telefona

Za deaktiviranje Instagrama sa telefona potrebno je samo nekoliko klika. Ali, kako smo prethodno spomenuli, onemogućavanje nije moguće preko instalirane Instagram aplikacije. Potrebno je ovaj postupak uraditi direktno iz veb pretraživača telefona.

Ovo su koraci kako deaktivirati Instagram nalog sa mobilnog telefona:

  • ulogujte se direktno na sajt Instagrama – link: na www.instagram.com,
  • sa profilne stranice izaberite polje “Izmenite profil” (ispod korisničkog imena),
  • u otvorenim prozoru podešavanja profila izaberite opciju “Privremeno onemogući moj nalog”,
  • u sledećem prozoru potrebno je odabrati neki od razloga za privremeno onemogućavanje naloga i uneti lozinku Instagrama,
  • zadni korak je polje “Privremeno onemogući nalog”.

Opcija za onemogućavanje Instagram naloga biće aktivna onog trenutka kada se iz padajućeg menija odabere neki od ponuđenih razloga za deaktiviranje Instagrama i kada se u predviđenom polju ponovo ukuca šifra. 

Kao razlog za privremeno onemogućavanje Instagram naloga možete navesti neki od dole ponuđenih:

  • ako želite da napravite pauzu od svog Instagram naloga,
  • zbog problema na početku korišćenja,
  • ukoliko želite da uklonite nešto,
  • ako ste zabrinuti za svoju bezbednost,
  • ukoliko imate drugi nalog na Instagramu,
  • ako imate suviše posla ili vam ova društvena mreža skreće pažnju,
  • ukoliko ne možete pronaći osobe koje želite zapratiti,
  • smatrate da se plasira previše reklama,
  • drugi razlog.

Kako deaktivirati Instagram nalog sa računara?

U nastavku sledi kako onemogućiti Instagram nalog sa računara ili laptop-a:

  • ulogujte se na Instagram preko veb pretraživača sa vašeg računara ili laptop-a,
  • izaberite opciju “Podešavanja” (iz padajućeg menija klikom na ikonicu u gornjem desnom uglu),
  • na dnu strane videćete opciju “Privremeno onemogući moj nalog” i odaberite – link: https://www.instagram.com/accounts/edit/,
  • u novom prozoru koji će se otvoriti odaberite razlog zašto želite da onemogućite svoj nalog i u prozoru ispod upišite lozinku – link: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/,
  • pošaljite ovaj zahtev klikom na dugme “Privremeno onemogući nalog”.

Kako ponovo aktivirati deaktiviran Instagram nalog?

Deaktiviran Instagram nalog nije izbrisan, pa ga možete ponovo omogućiti. Za aktiviranje Instagrama treba samo ponovo da se prijavite, tj. da unesete podatke za pristup i ulogujete se na svoj Instagram nalog.

Nakon toga, sve informacije i objave sa vašeg naloga biće vraćene i ponovo aktivne. Dakle, svi podaci koje ste uneli u delu za podešavanje naloga, objave, svi kraći ili duži video sadržaji, zatim sve što ste sačuvali ili svaka objava gde ste bili označeni, pratioci, poruke, istaknute priče i sve ostalo biće vidljivo i vama i vašim pratiocima.

Za kraj, napomenućemo još i da se deaktiviran nalog na Instagramu može vratiti samo jednom u sedam dana (jednom nedeljno).

Kao što možete videti, Instagram ne morate zauvek obrisati već imate mogućnosi da ga privremeno sakrijete tako što će biti onemogućen. Nadamo se da vam je ovaj vodič kako deaktivirati Instagram nalog bio koristan ukoliko se odlučite na ovaj potez.

Slično

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button