RačunariKorisni saveti
Trending

Kako skinuti muziku sa YouTube-a? Brzo i jednostavno

YouTube je danas glavni izvor da se pristupi sadržajima kao što su video ili audio zapisi. Iako je prvenstveno osmišljen kao servis za video sadržaj, vremenom je postao mesto gde mnogi rade upload raznih pesama ili audio zapisa, bez nekog osvrta na sam video, odnosno neki sadržaji uopšte nemaju video, već je umesto njega neka pozadina u vidu slike ili slično.

Bez obzira na sve, ukoliko želite neku pesmu skinuti na računar ili telefon, YouTube je svakako izbor broj jedan.

Da li je dozvoljeno skidanje sadržaja sa YouTube-a?

Iako mnogi internet, pa tako i YouTube, doživaljavaju kao mesto gde ne postoje neka pravila i restrikcije, to ipak nije slučaj. Skidanje (download) sadržaja sa ovog servisa je dozvoljen, ali morate biti pažljivi kako ga koristite.

Konkretno, ne bi ste ga nakon skidanja smeli koristiti u komercijalne svrhe.

Na ovim prostorima to možda još nije najbolje definisano, ali na zapadu često morate platiti naknadu za korštenje tuđeg sadržaja u komercijalne svrhe.

No pretpostavka je da je vaš cilj da slušate muziku u svom domu ili sa vašim prijateljima, pa ćemo zanemariti pravne regulative i pokazati vam nekoliko načina kako možete skinuti video ili muziku za YouTube-a.

Prvi način

Ovo je možda i najjednostavniji način za skidanje sadržaja. Kada otvorite neki sadržaj na ovom servisu, pojaviće se jedinstveni link u takozvanom URL baru. Sve što treba jeste da izbrišete „ube“ iz tog linka.

snimak-ekrana1

Nakon što izbrišete ovaj dio linka pojaviće vam se sledeći prikaz:

snimak-ekrana2

Ova opcija je super zato što imate nekoliko mogućnosti.

Možete podesiti interval koji želite da skinete. Ako vas recimo zanima samo određeni period tokom videa koji traje dugo, dovoljno je da zapamtite željeno vreme i da tako podesite ovde.

Za skidanje Audio zapisa (MP3) odaberite tu opciju. U tom slučaju na vaš uređaj ćete skinuti samo audio verziju, bez video zapisa.

Takođe imate opciju da podesite i kvalitet samog sadržaja. Jednom kad ste odabrali željene opcije sve što treba jeste da kliknete na dugme Format shift to MP3 i sadržaj će se automatski skinuti na vaš uređaj.

U zavisnoti od veličine sadržaja i brzine vašeg interneta zavisi i period za koji će se downloadovati, ali ne bi trebalo da traje duže od par minuta, izuzev ako se ne radi o izuzetno dugom sadržaju.

U slučaju da želite skinuti video zapis (MP4), postupak je isti samo što trebate umesto MP3 odabrati MP4 opciju.

Datoteka će biti smeštena u za to predviđeno mesto na vašem uređaju a to je uglavnom datoteka Downloads (Preuzimanje).

Drugi način

Drugi način je možda i najčešći i dosta ljudi ga koriste. Naime postoji nekoliko online alata pomoću kojih možete skinuti muziku ili video sa YouTube-a.

Mi ćemo kao primer navesti jedan, a to je https://ytmp3.cc/en13/.

Posetite YouTube i odaberite željeni sadržaj. Ono što treba da uradite jeste da kopirate link tog sadržaja. Jednostavno kliknite desnim klikom na njega i pojaviće vam se nekoliko opcija. Odaberite Copy.

snimak-ekrana3

Kada ste kopirali link, posetite servis koji smo naveli i tamo nalepite taj link. Kada otvorite stranicu ona izgleda kao na slici ispod:

snimak-ekrana4

Ovde takođe imate opciju da odabere MP3 ili MP4. Već smo objasnili na šte se obe opcije odnose. Nakon što ste odabrali kliknite na „Convert“.

Pošto su ovakvi alati besplatni, oni uglavnom žive od reklama, stoga se nemojte iznenaditi ukoliko se pojavi više „dugmadi“ koji vas pozivaju na akciju. I da pogrešite nije strašno, samo nećete postići željeni rezultat, a otvoriće vam se neka reklama.

U tom slučaju ćete se samo morati vratiti u željeni prozor (tab), jer se reklame uglavnom otvore u novom. Dakle nakon što ste „pritisli“ Convert, otvoriće se sledeći prozor.

snimak-ekrana5

Potrebno ja da kliknete na plavi Download (strelica na slici) i servis će započeti preuzimanje sadržaja na vaš uređaj.

Vrlo moguće da se opet otvoriti neka reklama, ali samo zatvorite taj novi prozor, jer je preuzimanje već započeto i verovatno završeno ukoliko se radi o sadržaju manje veličine.

Treći način – VLC player

Joše jedan od načina da skinete muziku sa YouTube-a je uz pomoć VLC playera. Ukoliko nemate instaliran na vašem računaru, možete to uraditi na linku https://www.videolan.org/vlc/index.html.

Pošto ste skinuli program, pokrenite ga. Nakon što ste pokrenuli program, u levom gornjem delu odaberite Media, a potom open network stream, kao na slici:

snimak-ekrana6

Potom će vam se otvoriti novi prozor gde treba nalepiti željeni link sa youtube koji ste prethodno kopirali.

snimak-ekrana7

Nakon toga pritisnite Play i video će se pokrenuti. Sledeći korak jeste da iz menija odaberete opciju Tools, a potom Codec Information.

snimak-ekrana8

Sledeći prozor koji vidite je na slici ispod, te je potrebno kliknuti na link (location) te isti kopirati.

snimak-ekrana9

Nakon toga ćete taj link nalepiti u vaš pretraživač te pritisnuti Enter. Otvoriće se video i sledeće što trebate jeste da kliknete desnim klikom na video i odaberete opciju Save video as.

snimak-ekrana10

Potom će se otvoriti lokacija na vašem računaru, a vaše je samo da odaberete gde da snimite sadržaj. To bi bilo to. Možda deluje nešto komplikovanija opcija, ali jednom kada uradite posle neće biti problem.

Ovo su neki jednostavni načini na koje možete skinuti video ili muziku sa YouTube-a. Postoji još manje-više sličnih, ali verujemo da je ovo sasvim dovoljno i da će vam koristiti.

Slično

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button