Korisni savetiKomunikacijaRačunari

6 aplikacija za koje niste znali, a koje će vam olakšati život

Napredak tehnologije je doveo do toga da imamo pred sobom previše infomacija. Na taj način dolazi do preplavljivanja, pa i gubljenja interesovanja za učenje novih stvari. Aplikacije koje se nude na pametnim telefonima, na Google Play prodavnici ili Apple Store-u su raznovrsne. Često ni sami ne znate da postoji aplikacija koja bi vam olakšala svakodnevni život. Kako biste izbegli ,,lutanje” po internetu i internet prodavnicama, nudimo vam aplikacije koje će vam dobro doći kada zatreba!

Pratite svoje mesečne troškove: aplikacija Mint

Primetili ste da ,,olako” koristite svoju kreditnu karticu? Mislite da novac sa kartice ,,ne postoji” jer se ne vidi, pa, tehnički, nije ni potrošen? Plata vam je otišla i pre nego što je legla na račun? Onda je Mint prava aplikacija za vas.

6 aplikacija za koje niste znali, a koje će vam olakšati život

Osmišljena tako da prati vaše mesečne troškove, kategorizuje ih i predlaže smanjenje u određenom trenutku kada ,,preterate”, Mint je pravi mali mobilni pomoćnik. U slučaju da želite da odete na letovanje, pa morate da prištedite, Mint će vas obaveštavati kako da, na dnevnom nivou, to najbrže postignete. Takođe, ova aplikacija prati i troškove koje pravite sa kartica, plaćanjem kešom ili trošenjem ,,slamarice”, pa joj ništa ne može promaći. Zbog toga i jeste pouzdani prijatelj svakog (ne)štediše!

Mint je besplatna aplikacija i možete je pronaći na ovom linku (za android telefone).

Za gurmane i negurmane: SuperCook

Aplikacija SuperCook je jedna od onih o kojima i sami maštamo, a ne znamo da već postoji. SuperCook omogućava da, na određenim listama sa kategorijama hrane, izaberete sve one stvari koje imate u kući ili frižideru (i ne osuđuje ako imate malo/mnogo hrane!).

U skladu sa odabranim artiklima, aplikacija izbacuje predloge recepata koje možete napraviti od zadatih elemenata. Ono što je važno je da aplikacija naglašava koji sastojaka nedostaje za koji recept. Takvo rešenje štedi i vreme i novac: ne morate više razmišljati da li imate jaja/brašno i biti u strahu da ćete ih kupiti duplo.

aplikacija

Recepti su raznoliki: uvek dobijete nekoliko (stotina) različitih predloga. Ovakav pristup izuzetno olakšava, posebno ako ste na posebnom režimu ishrane: alergični na gluten, pazite na težinu, postite ili jedete vegansku hranu. Zbog toga SuperCook nailazi na veliku potražnju u svetu. U slučaju da vam problem predstavljaju nazivi jela i pića na engleskom jeziku, uvek se možete poslužiti Google Translate-om. Dok se neko sa naših prostora ne seti da napravi nešto slično!

Aplikaciju SuperCook možete pronaći na ovom linku. Takođe, ne morate skinuti aplikaciju da biste je koristili. SuperCook ima i svoju stranicu podesnu za desktop računare: www.supercook.com

Za studente, učenike i zaposlene: Tiny Scanner

TinyScanner je praktična i jednostavna aplikacija, pogodna za različite poslove. Olakšava svakodnevno poslovanje i komunikaciju na više načina. Naime, ova aplikacija skenira dokumenta i automatski ih pretvara u fajl odgovarajućeg PDF formata. Na taj način možete skenirati i slati važnu dokumentaciju, ali i u pdf pretvoriti čitave knjige/sveske. Takođe, ako ste kolekcionar određenih pisanih oblika: poezije, recepata, viceva; možete praviti svoje lične kolekcije i antologije.

Tiny Scanner aplikaciju možete naći na ovom linku.

Aplikacija za lenje bube, spavalice i ranoranioce: Alarmy

Često se uspavate za posao? Propustili ste nekoliko kolokvijuma zbog kasnog ustajanja? Čak i kada navijete alarm u odgovarajuće vreme, ne čujete ga ili ga pomerite? Zbog toga je razvijen Alarmy!

aplikacija

Alarmy se smatra najiritantnijom, najdosadnijom i najstresnijom aplikacijom, i kao takva nam je upravo i savršena! Naime, ovo nije običan alarm za buđenje. Ovaj alarm nema opciju običnog pomeranja ,,još 5 minuta”, već vas tera da obavite određeni zadatak. Sve dok se zadatak ne ispuni-alarm ne prestaje da zvoni. Zdaci mogu biti različite težine. Ako se odlučite za najjednostavnije, kada se alarm oglasi, biće potrebno da ,,samo” složite puzle, uradite neku zagonetku, rešite problem lavirinta.

Međutim, ako podesite težinu na ,,srednji” ili ,,visoki” nivo, možete očekivati zahtev poput slikanja slavine u wc-u, fotografisanja frižidera ili stepenica itd. Alarmy tada očekuje da zapravo ustanete iz kreveta da bi prestao da zvoni, što je idealan način da se i najčvršće sanjalice razbude.

Aplikaciju Alarmy možete pronaći na ovom linku.

Aplikacija koja olakšava kretanje: Moovit

Moovit je aplikacija koja daje informacije o javnom prevozu. Međutim, ona ne analizira samo autobuse, tramvaje ili trolejbuse. Ona se bavi analizom gužve u saobraćaju, zakrčenosti puteva, sveukupnog gradskog kretanja. Takođe, funkcioniše po principu GPS analize, tako da se može koristiti za bilo koji grad u svetu.

Moovit daje predloge kako najbrže doće od jedne do druge tačke u gradu, kao i sve moguće varijante prevoza koje do te tačke treba iskoristiti. Prednost ove aplikacije je u tome što i korisnici mogu da je unapređuju. Kada koristite gradski prevoz ili se prosto krećete po gradu, imate mogućnost da ocenite stepen gužve na koji naiđete. Tako je ova aplikacija korisna i vozačima i pešacima.

Moovit možete pronaći na ovom linku.

Za zdraviju kožu: Inci Beauty

U slučaju da ste ljubitelj i pobornik zdravog života, sigurno razmišljate o tome šta jedete, tj. čemu izlažete svoje telo. Međutim, ako ne obratite pažnju na kozmetiku, odnosno, ono što je zaslužno za negovanje tela spolja, nećete imati potpun efekat.

Aplikacija Inci Beauty se bavi upravo upozoravanjem korisnika na štetne hemikalije koje se nalaze u svakodnevnim stvarima koje koristimo: parfemima, kremama, šamponima, sapunima, itd.

6 aplikacija za koje niste znali, a koje će vam olakšati život

Aplikacija funkcioniše po jednostavnom principu: prosto unesete u pretraživač proizvod koji koristite. U slučaju da postoji u bazi podataka, odmah vam je predstavljen spisak svih potencijalnih štetnuh materija. Međutim, ako odlučite da se pretplatite na premium nalog, aplikacija vam postaje još dostupnija. U slučaju da proizvoda nema na spisku, možete manuelno uneti sastav (koji obavezno mora da piše na svakom kozmetičkom proizvodu) i sama aplikacija će ga oceniti kao povoljan ili nepovoljan.

aplikacija
6 aplikacija za koje niste znali, a koje će vam olakšati život

Aplikaciju Inci Beauty možete skinuti na ovom linku.

Slično

Back to top button