Računari

Kako napraviti Gmail nalog? 5 jednostavnih koraka

Najpopularniji servis za emailove jeste Gmail, tj. google elektronska pošta. S obzirom da je i sam Google najpopularniji internet pretraživač i njegovi mnogi servisi su upravo ono za šta se korisnici najčešće odlučuju.

Posedovanje Gmail naloga je danas skoro pa neizostavno i skoro da nema osobe koja ne koristi upravo ovaj servis. Ukoliko kojim slučajem još nemate nalog i želite da otvorite svoj email na ovaj način, u nastavku teksta vam donosimo jednostavan vodič o tome kako napraviti Gmaill nalog.

Zašto vam je potreban Gmail nalog

Osobe koje su napredni korisnici interneta apsolutno ne mogu da zamisle svoje prisustvo na internetu bez postojanja email adrese.

Email adresa je put kojim se održava kontakt sa klijentima, primaju obaveštenja od raznih servisa, te predstavlja neophodan uslov da uđete u svet digitalnih tehnologija.

Čak i ako niste napredan korisnik interneta, verovatno posedujete pametni mobilni telefon, a da bi ste u najboljoj meri iskoristili njegove funkcionalnosti potrebno je da imate otvorenu vašu email poštu.

Instaliranje aplikacije skoro pa da i nije moguće ukoliko nemate Gmail, a svi znamo koliko određene aplikacije mogu biti korisne.

Razloga je mnogo, naveli smo samo neke, a u nastavku vam donosimo korake kako da imate svoju email poštu na Gmail-u.

Registracija na Gmail-u

Uprkos tome što mnogima koji se prvi put susreću sa ovim servisom možda deluje komplikovano rukovanje sa istim, stvar je suprotna.

Prvo što treba da uradite jeste da posetite ovaj link:

https://www.google.com/intl/sr/gmail/about/#

Korak 1.

Nakon toga će vam se pojaviti sledeći ekran:

snimak-ekrana-gmail1
Kako napraviti Gmail nalog? 5 jednostavnih koraka

Potom je potrebno da kliknete na dugme „Otvorite nalog“. Nećete pogrešiti bez obzira na koju od dve opcije da se odlučite.

Nakon što obavite navedenu radnu pojaviće se novi prikaz.

Korak 2.

snimak-ekrana-gmail2
Kako napraviti Gmail nalog? 5 jednostavnih koraka

Zatim je potrebno da unesete vaše podatke. Kad su u pitanju ime i prezime, preporučujemo da uneste vaše stvarno ime i prezime, jer ćete delovati profesionalnije u komunikaciji sa drugim korisnicima.

Prilikom odabira korisničkog imena, vrlo je moguće da će biti zauzeto ime koje ste pokušali uneti. Razlog je jednostavan, ogroman broj korisnika ovog servisa.

Dobićete jasno obaveštenje crvenim slovima da je uneseno korničko ime zauzeto, te će vam i sam servis ponuditi neke opcije. Onog trenutka kad odaberete adekvatno ime, potrebno je da unesete lozinku te da istu potom potvrdite.

Preporučuje se da sama lozinka bude nešto komplikovanija, tj. da sadrži određene karaktere kako bi imala veću sigurnost.

Izbjegavajte jednostavne šifre poput 1234567, 111111, abcdefg i slično. Koristite specijalne zankove poput #/,;.

Nakon što ste završili ovaj dio idite na „Dalje“.

Korak 3.

snimak-ekrana-gmail3
Kako napraviti Gmail nalog? 5 jednostavnih koraka

Naredni prikaz je koji vidite iznad i tu je potrebno da unesete preostale podatke.

Zbog sigurnosti, preporuka jeste da unesete tačan broj telefona. Ukoliko jednog trenutka zaboravite vašu lozinku, moći ćete verifikaciju uraditi putem vašeg broja telefona, na koji će vam stići sigurnosti kod.

Dodatni email ima sličnu svrhu, pa ukoliko imate neki email (ne mora biti Google email), možete svakakako i njega uneti.

Ove dve opcije su opcione, odnosno nisu obavezne, ali se preporučuju.

Potom popunite ostale podatke (nije obavezno da budu tačni) i kliknite na „Dalje“.

Korak 4.

Jedino što preostaje jeste da prihvatite uslove korištenja, a na dnu te stranice se nalazi polje gde klikom potrvđujete na uslove korištenja Gmail servisa.

snimak-ekrana-gmail4
Kako napraviti Gmail nalog? 5 jednostavnih koraka

Korak 5.

Još malo i moći ćete da koristite vaš Gmail nalog. Nakon što ste prihvati uslove, bićete preusmereni u vašu prijemnu poštu.

snimak-ekrana-gamil5
Kako napraviti Gmail nalog? 5 jednostavnih koraka

Dobro došli na vaš novi Gmail nalog

Od ovog trenutka možete slati i primati email poštu.

Sa leve strane imate dodatne opcije, gdje možete pratiti prijemnu i odlaznu poštu, raditi određena filtriranja itd.

Podešavanja je mnogo, a vremenom ćete sasvim sigurno naći ona koja odgovaraju vašim potrebama i aktivnostima.

Isti princip je i da se odlučite otvarati Gmail nalog putem mobilnog telefona.

Ukoliko imate više uređaja, vaš Gmail možete povezati na svaki od njih. Na telefonu imate aplikaciju putem koje ćete dobijati obaveštenja kad god dobijete neku novu poštu.

Zaključak

Email pošta je neophodna ukoliko želite intenzivnije koristiti internet. Kao što ste mogli videti, potrebno je svega nekoliko koraka i par minuta da napravite vašu Gmail adresu.

Posedovanje iste će vam otvoriti mnoga vrata na internetu i dati mnoge prednosti prilikom korištenja istog.

Nadamo se smo vam je ovaj kratak vodič bio koristan.

Slično

Back to top button