Korisni savetiKoža, kosa, nokti

Šećerna pasta za depilaciju – recept!

šećerna pasta za depilaciju - recept!
Sugar wax

Ako ste tip “uradi sam”, šećerna pasta je odličan izbor za vas. Samo tri sastojka, koja će vašu kožu učiniti mekom i svežom.

Neke stvari rado prepustimo profesionalcima, međutim uklanjanje dlačica šećernom pastom, ako je ispravno pripremite, možete sprovesti i kod kuće.

Depilacija šećernom pastom, je najstariji način uklanjanja dlačica sa tela pomoću prirodnih sastojaka, još u starom Egiptu, primenjivan i od strane Kleopatre.

Šećerna pasta – prednosti!

1. Sastojci su potpuno prirodni, što je idealno za osetljivu kožu.

2. Ovaj tip depilacije stvara manju bol prilikom depilacije, povlači dlake iz korena.

3. Šećer i limun, koji su glavni sastojci paste, uklanjaju pored dlaka i mrtve ćelije sa kože i na taj način je ostavljaju glatkom i hidriranom.

4. Rezultati traju do mesec dana.

5. Možete depilirati sve regije na telu i lice.

6. Jeftino je!

Recept!

  • 400gr belog šećera
  • isceđen limun
  • voda ( koliko limuna, toliko vode)

Način pripreme i upotreba:

-Nakon procesa kuvanja šećerne paste, potrebno je izliti je u posudu od plastike. Zatim je ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, spremna je za korišćenje.

-Potrebno je ponovo je zagrejati, na sledeći način:

U posudu sipajte vruću vodu, a zatim u tu posudu stavite vašu posudu sa pastom. Kada promeni svoje stanje, odnosno postane tečnija i topla( ne vrela, pazite se opekotina! ), onda je možete je koristiti.

-Priprema kože za depilaciju:

Staviti bebi puder na kožu, koja nije prethodno tretirana uljima i losionima za telo, na taj način lakše će se prilepiti na dlaku.

-Način nanošenja paste:

Pastu nanosite uz kožu špatulom, kada je nanesete možete je ukloniti trakama za depilaciju bez voska ili možete sami napraviti trake od stare pamučne majice. Trakom prekrijete deo kože na koji ste naneli pastu, povlačite uz kožu u smeru rasta dlaka.

-Piling kože.

šećerna pasta za depilaciju - recept!

Sada vam možda deluje kao naporan i dug proces, međutim kao i za sve i za ovo je potrebna volja. Prionite na posao i negujte svoju kožu na pravi način, biće vam zahvalna!

Slično

Back to top button