PsihologijaKnjiževnostKomunikacijaKorisni savetiVeze

Zašto muškarci vole kučke: zavirimo u knjigu Šeri Argov

Intrigantni naslov ovog bestselera američke spisateljice Šeri Argov, nagoni nas da zavirimo u knjigu i otkrijemo da li zaista fine devojke, kako ih autorka u knjizi naziva, loše prolaze u ljubavnim odnosima, zbog čega su kučke primamljivije i zašto to ne znači da one moraju biti arogantne i otresite. Privlačnost žene kučke leži u njenom stavu, ljubavi prema sebi i postavljanju jasnih granica. Kako autorka u jednom delu kaže – kučka je slatka kao breskvica, međutim, ona će uvek naglasiti šta joj ne odgovara i neće dozvoljavati muškarcu da više od jedanput preko toga pređe.

Ovo nije još jedan priručnik koji će vas podučavati kako s muškarcima. Između njenih korica, pronaći ćete opaske obojene humorom, ali i odgovore koje su davali realni muškarci. Do sada, knjiga je prevedena na 30 jezika i adaptirana je za pozorište.

Kome je namenjena knjiga?

Autorka u uvodnom delu knjige objašnjava da je ovaj priručnik namenjen onim ženama koje su previše fine. Smatra neophodnim da objasni termin – kučka kojim se služi tokom čitave knjige. Naime, ova reč ne treba biti shvaćena pejorativno. Kučka, kako ona kaže, nije neljubazna žena koju svi mrze. Naprotiv, kučka je jaka i ljubazna istovremeno. Već ovde, na samom početku, naglašava da ova žena nipošto ne juri muškarca i ne dopušta da muškarac shvati kako ima potpunu moć nad njom.

muškarac

Saznajemo da je spisateljica odgovore na pitanja koja je imala, dobijala od nekoliko stotina muškaraca sa kojima je razgovarala. Ističe da je ogromna većina njih u prvih pola minuta razgovora uz osmeh potvrdila da baš takve žene priželjkuje. Cilj ove knjige jeste da ženama kaže ono što im muškarci nikada ne bi rekli. Razume se, jedan muškarac nikada ne bi naglasio ženi da ne treba previše da se trudi ili izlazi u susret, kao ni da prelazi preko sopstvenih granica zarad njegovih želja.

U prvi plan se ističe samopoštovanje. Da bi se do istog došlo, neophodna je određena bezobzirnost. Tu se, dakako, ne misli na bezobrazluk. Reč je o tome da žena mora ostati ono što jeste i ne menjati se da bi se nekome dopala. Autorka knjige donosi i detaljno opisuje 100 pravila privlačnosti a u ovom tekstu biće reči o nekima od njih.

Šta svaka fina devojka mora da zna

Trud je važna komponenta ne samo pre početka veze, već i tokom čitavog njenog trajanja. Naime, spisateljica upozorava na suštinsku razliku između muškaraca i žena. Ženama je cilj duga veza, dok je, s druge strane, muškarcima put ka istoj mnogo inspirativniji. On priželjkuje ženu oko koje će morati da se potrudi i koja će držati do sebe. To znači da ona neće spavati sa nekim koga gotovo i ne poznaje. Oboma će dati vremena da shvate šta zaista žele i muškarac, po prirodi lovac, biće u poziciji da se oko toga i potrudi. Samim tim će se osećati nagrađeno kada konačno dobije ono što je priželjkivao. Kada se cilj nađe nadohvat ruke, on podstiče žudnju  koja teži da bude zadovoljena, kaže pravilo privlačnosti broj 11 u knjizi. 

Kako da maksimalno iskoristite svoju žensku i seksualnu moć

Ovaj odeljak počinje kritikom onih ženskih časopisa koji ženama preporučuju da uvek moraju biti savršeno našminkane i doterane. Istina je, međutim, drugačija. Seksipil ne leži u što punijim usnama, bolje iscrtanim obrvama ili isturenim grudima. Mnogo više od toga donosi ženino samopouzdanje i suptilno ispoljavanje svoje seksualnosti i ženstvenosti. Umesto da na sastanak dođe otkrivši sve svoje atribute, valjalo bi da nenametljivo istakne neki deo tela na koji je ponosna.

Muškarci, kako je ranije nagovešteno, vole da se potrude. Kada shvate da ih žena seksualno privlači, oni će biti uporni u tome da to odmah i dobiju.

Ako im žena u tome udovolji, muškarcima će automatski žudnja biti zadovoljena i oni više neće imati za šta da se bore. Kada dođe do kreveta, oni neće osećati da su dobili išta posebno.

Savršen izgled u tome neće odigrati ključnu ulogu iako ni taj aspekt ne treba zanemariti. Žena koja se ne trudi da bude seksipilna već to jednostavno jeste, mnogo je primamljivija od one koja po svaku cenu to želi da bude. Upravo je na osnovu toga koncipirana i podela u knjizi na žene koje su samo za provod i one koje muškarci shvataju za ozbiljno. 

kučke
Glavni znaci da imate problema sa samopouzdanjem

Tupava lisica ostaje verna sebi

Deo knjige pod ovim naslovom upozorava žene da ne smeju verovati u sve što im se kaže. U suprotnom, postoje velike šanse da će biti povređene. Ovde autorka upozorava na sve ono što će muškarac reći, a neće tako i misliti. Naime, reći će kako žele ozbiljnu vezu, dok će ustvari biti zainteresovani isključivo za seks. Ovo potkrepljuje istinom da muškarci imaju veći uspeh kod žena kada ulepšavaju sopstvene namere, nego kada su iskreni. Ako žena u nešto posumnja, trebalo bi da nastoji da to i razotkrije, ali ne i da mu otvoreno kaže gde vidi potencijalni problem. On će po svaku cenu želeti da je razuveri i pritom će je optužiti da je nepoverljiva. Svaka životinja, kaže poslednja rečenica ovog odeljka, misli prvo na sebe.

Ponašajte se prema njemu kao prema prijatelju

Poglavlje pod ovim naslovom odnosi se na vezu koja traje već neko vreme. Prošla je ona prva faza u kojoj se žena nije ustručavala da ispolji svoje mišljenje, dok je bila neposredna i opušteno se smejala sa partnerom. Došlo je tzv. Vreme zvocanja. To muškarcu daje do znanja da svaki njegov potez utiče na ženu i daje mu osećaj vlasti nad njom. Tako on biva nagrađen što ženi nimalo ne odgovara.

Zato pravilo broj 55 kaže: Negativna pažnja i dalje je pažnja. Muškarac želi da žena obraća pažnju na njega, a zvocanjem ona upravo to čini. Žena treba pokazati da ima kontrolu nad situacijom i da mu mirno objasni šta ju je povredilo. Treba da mu stavi do znanja kako je svesna toga da on nije imao nameru to da učini jer on neće imati potrebu da se brani i problem će brzo biti rešen.

Mnogo više od reči, deluju postupci. Treba činiti ono što čini i druga strana. Naime, ako on nema vremena za ženu, sledeći put ona ne treba imati vremena za njega. Ukoliko on nije spreman da dođe po nju automobilom, ni ona ne bi trebalo da dolazi kod njega. Jednostavno je, žena ne treba da se trudi više od muškarca. Kada žena zvoca, to izgleda kao da traži da neko njeno pravo bude zadovoljeno.

zašto muškarci vole kučke: zavirimo u knjigu šeri argov

S druge strane, kada se postavi u poziciju da joj treba pomoć, to partneru donosi osećaj da je muškarac koji ženi pomaže i izbavlja je iz nevolje. Pohvala u ovom procesu ima veliki značaj. Partner će poželeti da iznova bude onaj koji je pametan, snalažljiv i hrabar.

Ukoliko ste u ovom tekstu pronašli nešto korisno za sebe, potražite svoj primerak ovog priručnika za žene. Ne brinite, i sama autorka tvrdi da je svaka žena ponekad previše fina i potreban joj je podsetnik da to ne treba da bude. Ova knjiga je tu da ne zaboravite koliko vredite, ali da to praktično umete i da pokažete. Brzo se čita i donosi rezultate ukoliko lako usvajate nova znanja. Ova će vam biti korisna odmah!

Slično

Back to top button