PorodicaPutovanja

Zimovanje – Koje destinacije posetiti u Srbiji?

Zimovanje – Koje destinacije posetiti u Srbiji? U nastavku predlažemo vam par mesta u Srbiji, koja morate posetiti.

pinterest.com

Odmori i zimski raspust su već prošli, kao i praznična euforija, ali uvek je pravo vreme za uživanje na planini! Veliki broj destinacija sa raznovrsnim programom i prelepom prirodom, odlikuju Srbiju idealnom lokacijom za uživanje u zimskim čarolijama. Zimovanje je idealan beg od stvarnosti, na par dana.

Zimovanje – Koje destinacije posetiti u Srbiji?

1. KOPAONIK

foto: infokop.net
Pančićev vrh- najviši vrh Kopaonika

Nacionalni park Kopaonik nalazi se u centralnom delu Srbije. Predstavlja najveći ski centar u Srbiji i broj jedan destinaciju za zimovanje. Odlikuje se velikim brojem hotela, apartmana i odmarališta. Na Kopaoniku možete uživati na odlično opremljenim ski stazama, za sve nivoe skijaša, od početnika do iskusnih skijaša. Skijaški centar na Kopaoniku rasprostranjen je na više od 64 km staze, sadrži snow park i ski puteve, za alpsko i nordijsko skijanje. Neke ski staze na Kopaniku, imaju noćno osvetljenje, za sve ljubitelje noćnog skijanja. Na Kopaoniku takođe ima i vrtića i škole skijanja za početnike. Sve staze pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, ukoliko u tom periodu nema snega.

2. DIVČIBARE

foto:divcibare.rs
Crni vrh

Ukoliko ste ljubitelji mirnije okoline, preporučujemo vam Divčibare. Divčibare se nalaze na planini Maljen, na oko 40km od Valjeva. Nadmorska visina od 980m, posebno će odgovarati deci. Ovo je jako prijatno i mirno mesto za odmor sa porodicom. Postoje škola jahanja i skijanja i par staza za skijanje i sankanje kao i povoljniji ski pas, u odnosu na druge destinacije. Staze su oko 500m što je super za početnike, izdvaja se staza od 850m na severu Crnog vrha. Slobodno vreme možete provoditi u šetnji i otkivajući još mnogo lepih skrivenih mesta, koje ovo odmaralište nudi.

3. ZLATIBOR

foto: balkaninsight.com
Tornik

Na drugom mestu je Zlatibor. Preporučujemo vam Zlatibor kao idealnu destinaciju za zimovanje, ukoliko volite hranu, uživanje sa decom i skijanje. Pored brojnih atrakcija na Zlatiboru( Stopića pećina, Šarganska osmica…) u zimskom periodu najlepši je ski centar Tornik. Tornik se nalazi 9 km od centra Zlatibora, na nadmorskoj visini od 1100m i čine ga ski staze, žičare i sportski tereni. Sve staze pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, ukoliko u tom periodu nema snega. U pauzama od skijanja, u okolini Zlatibora kao i na samom Zlatiboru, ima mnogobrojnih lokala na kojima se možete ugrejati, nešto pojesti i spremiti za novu tutu-avanturu na snegu!

JOŠ JEDNA OD PREPORUKA JE I …

STARA PLANINA

foto: kompas.co.rs
Midžor

Stara planina, najviša ujedno i najlepša planina u Srbiji. Nalazi se na istoku Srbije, u blizini Knjaževca. Predstavlja prirodnu granicu ka Bugarskoj. Najviši vrh Stare planine u Srbiji je Midžor, na 2169m nadmorske visine. Odlikuje se raznolikom florom i faunom. Veliki broj različitih vrsta biljaka i životinja, mnogobrojni vodopadi, reke i potoci čine ovu planinu rajem za oči. Skijaši uz ski pass, mogu posetiti ski centar “Babin zub” koji čine staze ukupne dužine 13 kilometara. U okolnim selima možete razgovarati sa jako prijatnim ljudima, ali i probati specijalitet ovog kraja, napravljen od kukuruznog brašna i sira. Divna destinacija za uživanje.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button