Lepota

Proces starenja~ saveti za postizanje mladolikog izgleda

Proces starenja je prirodna stvar.  Ipak, svi ga se nekako plašimo, i nikome nije drago da prizna da stari. Zahvaljujući zdravim životnim navikama, zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, proces starenja može maksimalno da se uspori. 

Ipak, imajte na umu da nijedan od ovih saveta neće sprečiti vaše starenje, niti će vas učiniti 10 godina mlađim. Primenite ove savete kako biste izgledali, ali i osećali se lepše. Stoga vam nudimo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da izgledate mlađe!

Smanjite stres

Stres je glavni krivac za prevremeno starenje. Za ovaj savet gotovo svi znaju, ali je teže primeniti ga. Ipak, imajte na umu da redukcija stresa neće uticati isključivo na vaš izgled, već i na vaše psihičko i fizičko zdravlje. Ako se osećate srećno i energično,to će se takođe projektovati i na vašu kožu,ali i na vaše samopouzdanje.

Zdrav stil života je jako bitan

Jedno od prvih pravila za mlađi izgled, zdrav izgled i odmornu i blistavu kožu nesumnjivo je prihvatanje zdravog načina života. Krenite od zdrave ishrane, dakle bogate voćem, vlaknima i povrćem i antioksidantima. Izbegavajte brzu hranu,masnu i konzervisanu hranu.

proces starenja

Takođe je bitno i šta pijete. Ako se hidrirate i pijete najmanje dva litra vode dnevno, takođe vam pomaže da pokažete mlađi izgled i lepu, blistavu kožu.

I na kraju, izbegavajte što je više moguće neaktivan život, pušenje i alkohol, i umesto toga se neprestano posvećujte fizičkoj aktivnosti koja vam se sviđa. To može biti odlazak u teretanu, joga, meditacija, ali i jednostavna šetnja u popodnevnim časovima.

Bitna je nega kože – skincare

Posebnu pažnju posvetite vašoj koži. Koža je ogledalo našeg zdravlja. Da biste pokazali vedro i mlado lice, oslonite se na proizvod za negu kože sa hijaluronskom kiselinom, hidratantno sredstvo za podmlađivanje kože, koje koži daje elastičnost i suzbija znake starenja.

Pitate se,šta je tačno hijaluronska kiselina? To je komponenta prirodno prisutna u našoj koži. Ona vrši hidrataciju kože i daje joj podršku, zahvaljujući svojoj sposobnosti zadržavanja vode. 

proces starenja

Međutim, s godinama se smanjuje proizvodnja hijaluronske kiseline, a sa njom i sposobnost delovanja: koža je zato suva, dosadna i manje zategnuta. Vidimo da hidratacija igra centralnu ulogu u suprotstavljanju efektima godina i usporavanju pojave bora i znakova starenja.

Iz tog razloga postaje neophodno da se oslonite na proizvod za negu kože sa hijaluronskom kiselinom, sposoban da koži pruži hidrataciju i vrati joj čvrstoću.

Pored toga,redovno vršite pilinge lica – dovoljno je jednom nedeljno. Ne koristite jake kozmetičke proizvode na vašem licu. Čistite lice svakodnevno, radite pilinge, koristite noćnu i dnevnu kremu koje su adekvatne vašem tipu kože.

Neka vam krema za sunčanje postane najbolji prijatelj

Obavezan saveznik u borbi protiv bora je krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom! Naučno je dokazano da preterano izlaganje UV zracima dovodi do prevremenog starenja. Koža postaje opuštena, mlitava i suva. Stoga je jako bitno da koristite kremu sa zaštitnim faktorom, pogotovo u letnjim danima. Pored mladalačkog izgleda i čiste kože, zaštitni faktor vas štiti od potencijalno kancerogenih UV zraka.

Obratite pažnju na tehnike za šminkanje

Čak i šminka može postati dragoceni saveznik ako želite da postignete mlađi izgled. Slojevi šminke i tamne boje samo „dodaju“ godine. Izaberite laganu podlogu koja se lako razmazuje, svetlu i prozirnu, izbegavajući dosadan efekat maske koji, kao što možete da zamislite, „daje“ još nekoliko godina. Stoga, izbegavajte teške mat pudere. Zamenite ih BB kremama ili laganim tačnim puderima koji ostavljaju blistav, ali i prirodan izgled. Za podmlađujući efekat, hajlajter možete naneti na neke strateške tačke lica, na primer između obrva, u unutrašnjem uglu oka i u području konture usana.

Ne koristite kreone u tamnim bojama – Tamne boje stvaraju efekat manjih očiju. Postoji mogućnost da vam se kreon nataloži i istakne sitne bore oko očiju.

Tokom godina, obrve imaju tendenciju da se proređuju i posvetljuju, time čineći oči manje intenzivnim i prodornim. Da biste prevazišli ovu malu neprijatnost, možete koristiti olovku za obrve. Olovka će vašim obrvama dati volumen I naglasiti već postojeći oblik. Izaberite mat senke i izbegavajte svetlucave senke koje naglašavaju nabore i male bore oko očiju. 

Malo rumenila nanesenog na jagodice daće svežinu I mladolikost vašem licu. Pažljivo odaberite nijansu rumenila koje u skladu sa bojom vašeg lica, ni preterano tamno, ni previše svetlo.

Odlučite se za ruževe svetlih nijansi koji imaju tendenciju da osvetljavaju i podmlađuju. Umesto toga, izbegavajte tamnije nijanse, kao što su bordo, tamno ljubičasta, braon. Na kraju, izbegavajte upotrebu tamnih olovaka za oblikovanje usana, stari običaj koji treba zaboraviti, jer vam odmah „daje“ još 10 godina.

Frizura čini čuda

Prava frizura u ovim slučajevima zaista može učiniti čuda! I ovde je ključna reč prirodnost. Napustite sve vrlo neprirodne stilove, kao što su prekomerno duge frizure, preteške i svetle boje ili obimni stajling. Umesto toga preferirajte, po mogućstvu, srednje kratke frizure koje daju moderniji i mlađi izgled.

Ako više niste vrlo mladi, idealni su dinamični bobovi, više ili manje dugi, čak i bolji ako se radi o valovitom stilu, koji pomaže da izgledate mlađe sa prirodnošću i klasom. Ako ste stvarno ljubitelj duge kose, svakako najmanje pogodne za izgled protiv starenja, radije odaberite dužinu koja nije preterana i pokušajte da joj dodate volumen.

Takođe, što se tiče boja, vodite se time da što su boje prirodnije i prisebnije, to će vam fizura pomoći da izgledate mlađe i da pokažete svež i moderan izgled.

Idealno je u ovim slučajevima odlučiti se za nešto svetliju nijansu od vaše prirodne boje: preporučljivo je ne prekoračiti dve nijanse da biste istovremeno sugerisali glamurozan i prirodan efekat. Čak i samo nekoliko manje primetnih nijansi, koncentrisanih na dužine ili mudro raspoređenih po celoj kosi, mogu garantovati veću osvetljenost lica, čineći ga mlađim.

Iako smo vam otkrili tajne za mladolik izgled, imajte na umu da se ne nikada ne treba stideti svojih godina. Starenje je neizbežan biološki proces kroz koji prolaze sva živa bića.

Stoga, uvek imajte na umu da lepota nije povezana sa isključivo sa mladošću.  Lepota i samopouzdanje se mogu pronaći u različitim oblicima, bojama, veličinama i godinama!

Slično

Back to top button