Sport

Skidanje kilograma kod kuće: Recite zbogom kilogramima!

Skidanje kilograma kod kuće: Recite zbogom kilogramima! Da, moguće je. Spremite se za vaš mali put.

skidanje kilograma kod kuće: recite zbogom kilogramima!
pixabay.com

Skidanje kilograma je dug proces, ništa ne može preko noći, ali skupite volje i snagu kako bi došli do željene promene. Skidanje kilograma kod kuće, je odličan način rešavanje viška kilograma, ukoliko trenutno niste spremni za odlazak u teretanu.

Verujte u sebe i ne odustajte od svog cilja. Sve što vam je potrebno su: par tegova, patike, slušalice, flašica vode, peškir i volja!

Skidanje kilograma kod kuće!

  • Kilogrami su samo broj

U procesu ’skidanje kilograma’, najbitnije je da kilograme ne brojite, već da naučite da promenu vidite u ogledalu. Naučite da gledate i pratite svoje telo i njegove promene. Odaberite jedan odevni, koji vam je u ovom trenutku mali, isprobajte povremeno, dok ne budete zadovoljni rezultatom. Brojanje kilograma, stvoriće vam dodatni stres i lako ćete odustati. To vam sigurno nije cilj.

  • Postavite sebi cilj

Postavite cilj. Želite da ponovo obućete vašu omiljenu haljinu? Neka vam to bude cilj. Želite da pređete 10 000 koraka tokom dana, uradite to. Krenite odmah.

  • Ishrana

Skidanje kilograma je najlakše korigovanjem ishrane. Svakog jutra na prazan stomak, skuvajte sebi vodu sa jednim ceđenim limunom. Limun pomaže u čišćenju organizma od tokcina i viška vode, što i jeste vama potrebno.

Obroke rasporedite tokom dana na 3-4h, u razmaku obavezno dve užine(opcija: voće). Jedite sve umereno. Korigujte ishranu i vaš kućni trening. Napravite plan!

  • Krenite u šetnju

Postavite sebi mali cilj, ukoliko pre niste bili fizički aktivni, na primer 5000 koraka. Vremenom taj broj povećajte na 10 000. Sa sobom ponesite flašicu vode, peškir i slušalice. Možete pozvati društvo u šetnju sa vama, na taj način korake nećete ni osetiti i nećete preopteretiti sebe sa brojom koraka koji trebate preći. Tokom šetnje menjajte tempo sporog i brzog hodanja.

  • Vežbe kod kuće

Skidanje kilograma kod kuće uz pomoć vežbi, dodatno će vam pomoći u procesu. Istražujte na internetu, postoji niz videa, objašnjenje vežbi, programi za mršavljenje, pomoću kojih se možete dodatno aktivirati.

  • Dodatna aktivnost

Aktivirajte se dodatno, pronađite hobi koji uključuje fizičku aktivnost. Prijavite se na ples ili sport. Na taj način, osećaćete se lepše i manje opterećeno. Uz to dodatno možete i upoznati nove prijatelje i sa njima zajedno ići kroz proces.

skidanje kilograma kod kuće: recite zbogom kilogramima!
Skidanje kilograma kod kuće: Recite zbogom kilogramima!

U procesu skidanja kilograma pomoći će vam i sledeći saveti:

  • Vođenje dnevnika

Kupite svesku koja će biti vaš dnevnik. U vaš dnevnik pišite o svom progresu, kako se osećate, plan ishrane. Hvalite sebe.

  • Izgradnja samopouzdanja

Tokom procesa mršavljenja najbitnije, od svega navedenog u tekstu, je da budete sigurni u sebe i svesni sebe. Volite sebe! Hvalite sebe! Verujte unapred da ste uspeli u svom cilju!

Slično

Back to top button