BioskopFilm
U trendu

Filmovi online: besplatno gledajte filmove sa prevodom

Filmovi i serije su jedna od ključnih zabava u slobodno vreme. Međutim, odlazak u bioskope je osujetila korona, tako da do filmova najefikasnije možemo doći preko interneta.

Filmove kod kuće možete gledati na nekoliko različitih načina. Prvo, možete ih skinuti preko Torrenta, pa u njih dodati prevod. Drugo, filmovi online su dostupni preko određenih aplikacija koje se plaćaju (npr. Netflix i HBO Go), ali one nemaju uvek generisan prevod na srpski.

Međutim, i dalje najpopularniji način gledanja filmova online je preko raznih sajtova sa prevodom. Oni su praktičniji i jednostavniji za korišćenje od Torrenta, a jeftiniji od aplikacija, a takođe imaju i ubačene prevode.

Ako vas zanimaju filmovi sa prevodom na srpski, a ne želite da plaćate HBO Go ili Netflix, predlažemo vam nekoliko sajtova.

Svi su besplatni i ne zahtevaju registraciju, a možete izabrati i opciju bez prevoda, u slučaju da želite da vežbate jezik. Izaberite omiljenu kategoriju, spremite kokice i uživajte!

filmovi online
Najbolji filmovi online

Filmovi na klik

Link do sajta: https://klikfilm.org/

Ovaj sajt pruža širok dijapazon filmova i serija. Svi filmovi su kategorisani u žanrove, te ih možete birati u skladu sa svojim preferencijama.

Tako od stranih filmova imate mogućnost da birate najrazličitije žanrove, od avanturističkih do horor filmova.

Na ovom sajtu, takođe, postoji i mogućnost gledanja stranih serija. U slučaju da ne možete da se odlučite za žanr koji vam se tog dana gleda, filmove i serije možete sortirati i po popularnosti ili rangiranju. Nekada te dve kategorije ne poklapaju, pa filmovi koji imaju nižu ocenu, mogu biti popularniji.

To je u većini situacija slučaj sa komedijama i avanturističkim filmovima. Ako prvo želite da vidite šta od filma možete da očekujete i kakva je kritika, možete pogledati na https://www.filmovipreporuke.com/

Nekadašnja filmovizija

Link do sajta: https://www.filmovi.me/

Nekada popularna filmovizija je sada filmovi.me. Međutim, novo ime nije uticalo na kvalitet stranice. Ovaj sajt je jako pregledan i jednostavan za korišćenje.

Ne zahteva registraciju, ali se možete registrovati ako želite. Pretraga je šarenolika i detaljna. Filmovi se mogu pretraživati na više načina nego na prethodnoj stranici.

Možete pretraživati po oceni, po žanru, godini izdanja, ali imate i dodatnu kategoriju: imbd filmovi. U tu kategoriju spadaju najbolje ocenjena filmska ostvarenja sa sajta IMBD, poput Bekstva iz Šošenka (Shawshank redemption), Kuma (The Godfather). Mogu se naći, takođe, i filmovi novijeg doba i filmovi skorijih premijera.

To mnogo znači ljubiteljima sedme umetnosti koji žele da ostanu u toku sa dešavanjima na filmskim platnima. Ukoliko želite da gledate neki određeni film, u tražilicu je dovoljno da ukucate godinu, ime ili žanr filma, i sajt će vam sam isfiltrirati željeni rezultat.

filmovi online
Filmovi online najbolje stranice

Popcorn Srbija

Link do sajta: https://www.popcornfilmovi.com/

Sajt Popcorn Srbija je nadaleko poznat po bogatom sadržaju, pa se zbog toga često i uklanja. Novo ime sajta je Popcorn filmovi.

Zadržao je većinu prepoznatljivih osobina svog prethodnika, ali je interfejs značajno izmenjen. Sada možete pretraživati i crtane filmove kao i strane, međutim, na sajtu nema domaćih filmova.

Takođe, u slučaju da vam dosađuju reklame koje su obavezan deo online gledanja filmova, možete skinuti sa torrenta Popcorn Time aplikaciju.

Ona je, poput istoimenog sajta, besplatna. Ima veliki izbor filmova, s tim što se naknadno dodavaju prevodi, te se ova aplikacija preporučuje malo vičnijim korisnicima računara.

Filmovix

Link do sajta: https://www.filmovix.net/

Interesantan sajt koji nudi drugačije filmove od ostalih nabrojanih. Prvo, u ponudi postoje i ruski filmovi sa prevodom, u slučaju da želite da širite znanja iz različitih kinematografija.

Međutim, preglednost mu je slabija, te filmove možete tražiti samo po žanru. Pored toga, postoji i izbor ,,Top” filmova, kao i dugometražnih ili kratkometražnih crtaća.

Na sajtu postoji i odeljak sa filmovima za starije, stoga obratite pažnju u slučaju da organizujete porodično popodne.

Filmotip

Link do sajta: https://www.filmotip.com/

Stranica Filmotip je još jedna od bolje organizovanih. Pretraga filmova je jednostavna. Svake nedelje se izglasava TOP 10 filmova na stranici i oni stoje na samom vrhu.

Tako uvek možete da budete u toku sa novim i popularnim filmovima, jer su svi oni novijeg datuma. Tako u vreme pisanja ovog članka, na vrhu stranice stoje The seventh day i Godzilla vs. King Kong, oba iz tekuće, 2021. godine.

Dakle, sajt uspeva da održi kontinuitet sa izlaskom novih filmova i da ih publici plasira. Pored TOP 10 filmova, postoji pregled NOVIH filmova.

Oni su raspoređeni po žanrovima i njihovo filtriranje je jednostavno. Na ovom sajtu možete gledati i različite nove serije, pa ih ne morate tražiti na drugim mestima. Na vama je samo da odaberete film po želji!

filmovi online
Filmovi online

Gledaj online

Link do sajta: https://gledajonline.net/

Sajt koji je odlično urađen, prilagođen za mlađu populaciju, savremenog i dinamičnog interfejsa. Smenjuju se filmske preporuke, ima čak TOP 50 filmova i pretraživač po žanrovima.

I na njemu su prisutni najnoviji filmovi (Zack Snyder`s Justice League, Wrong turn, oba iz 2021. godine). Ono što je prednost ovog sajta je što pored svakog filma piše njegovo trajanje, što za filmove kao Justice League (Liga Pravednih) koji traje neverovatna 4h važna informacija.

Čitav sajt odiše HD kvalitetom i lako pretraživanje omogućuje podela na žanrove i pretraživač.

Filmovi.co

Link do sajta: https://filmovi.co/

Sajt nosi jednostavan naziv, zbog lega ga je moguće lako pronaći u moru (lažnih i loših) sajtova. Sajt ima kategoriju ,,Poslednje dodatih” filmova, pomoću koje uvek možete biti u toku sa modernom kinematografijom.

Uz film stoji godina izdanja, trajanje i ime, kao i kvalitet snimka. Ono što može biti otežavajuća okolnost je što su nazivi filmova napisani u originalu na engleskom.

U slučaju da imate poteškoća sa ovim jezikom, možda ćete teško naći film koji želite. U drugom slučaju vam originalni nazivi neće predstavljati prepreku. Na sajtu postoji i uputstvo za gledanje filmova, koje će vam olakšati snalaženje na sajtu.

Dodatak: domaći filmovi online

Link do sajta: https://www.dailymotion.com/domaceserijefilmovi/videos

Domaće filmove novijeg doba je teško naći na internetu. Sa druge strane, stariji filmovi su lako dostupni. Na stranici dailymotion su vam sačuvani naši kinematografski dragulji najstarije generacije, koje možete gledati lako i online.

Sajt je jednostavno zamišljen, te uz film ne stoji mnogo informacija, osim naziva i godine izdanja. Prednosti sajta su u njegovoj jednostavnosti, ali i kvalitetu snimaka.

Čak i najstariji filmovi imaju čist zvuk i dobru sliku, što pruža maksimalno uživanje.

Uživanje i kokice

Gledanje filmova porodično je lep način da se povežete sa najbližima. Na taj način se stvaraju nove uspomene, razvija i istančava kinematografski ukus i provodi kvalitetno zajedničko vreme.

Međutim, nema ničeg lošeg da se povremeno posvetite sebi i da odgledate koji film i za ,,svoju dušu”. Napravite od toga mali odmor za sebe: uzmite omiljene grickalice, pustite film i, na trenutak, zaboravite na stres svakodnevnice!

*Tekst je informativnog karaktera. Ne odgovaramo u slučaju pogrešne upotrebe informacija*

Preporučujemo da pročitate i ove zanimljive članke:

RešiLako.com

Dipl. filolog i student master akademskih studija književnosti

Slično

Back to top button