BioskopSerija

Najbolje horor i misteri serije: top 8 serija

Najbolje horor i misteri serije za sve ljubitelje ovog žanra!

Ne volite da gledate dosadne serije sa predvidljivim krajem? I verovatno mislite da ste odgledali sve najbolje horor i misteri serije koje postoje, ali se još uvek nadate da će uskoro izbaciti neku novu seriju koja će vas oboriti s nogu.

Zahvaljujući pandemiji snimanje novih serija je postalo gotovo nemoguće i njihovo premijere se sve više odlažu. I zato vam ništa drugo ne preostaje nego da pronađete seriju koju ste nekako preskočili ili nepravedno zanemarili.

Mi smo tu da vam pomognemo i zato ne propustite ovih top 8 serija.

1. Behind her eyes

#psihološkitriler #afera #misterija

Za sve ljubitelje psihološkog trilera tu je serija Behind her eyes. Sve počinje kada samohrana majka Luiz započne vezu sa oženjenim psihijatrom Dejvidom, koji joj je i novi šef.

Stvari se dodatno komplikuju jer će se u međuvremeno sprijateljiti sa njegovom ženom Adel. Dejvid i Adel kriju mračnu tajnu koja ih sprečava da napuste jedno drugog.

Luiz je prikazana kao brižna majka koja se maksimalno posvećuje svom sinu. Razočarana je u ljubav i usamljena je, što joj otežava da prekine vezu sa Dejvidom uprkos činjenici da u isto vreme gradi vrlo blizak odnos i sa Adel. Luiz će se naći u sredini supružnika i njihovih tajni i laži. Kome da veruje? Proverite sami.

najbolje horor i misteri serije
Najbolje horor i misteri serije

2. Marianne

#horor #veštica #francuskijezik

U centru zbivanja se nalazi Ema, spisateljica, koju svoju karijeru započinje knjigama o veštici Marianne. Ispostaviće se da Marianne često posećivala u snovima, ali i da ona nije samo plod Emine mašte.

Nakon što ponovo krene da je sanja, Ema odlučuje da se vrati u svoje rodno mesto i da se napokon suoči sa svojim demonima iz prošlosti koji je proganjaju.

A tamo je čekaju stari prijatelji koji će joj pomoći u tome. Veštičarenje, prelazak iz jednog čoveka u drugog i natprirodni elementi ispunjavaju svih 8 epizoda. Ako volite knjige Stivena Kinga, onda vas ova serija neće razočarati, jer je mnogi upoređuju upravo sa njegovim delima.

Netflixova francuska serija je najstrašnija na listi i retko ko je odgledao, a da nije imao noćne more posle Marianne.

A ako ne verujete nama, poslušajte preporuku samog Stivena Kinga.

stiven-king-tweet
Najbolje horor i misteri serije: top 8 serija

3. The Haunting of the Hill House/Ukleta kuća na brdu

#horor #drama #natprirodno

Zasnovana na istoimenoj knjizi Širli Džekson, serija paralelno prati događaje porodice Krejn u prošlosti i kakav je to uticaj ostavilo na njih u sadašnjosti.

Svako se sa prošlošću izborio na svoj način. Stiven je napisao knjigu o njihovim iskustvima, na čemu su mu ostali članovi porodice zamerili, dok Luk postaje zavisnik od narkotika. A ni 3 sestre – Širli, Teo i Neli ne ostaju pošteđene trauma, koje će ih proganjati.

Ovih 10 epizoda ćete želeti da pogledate što pre i da saznate šta se tačno desilo te misteriozne noći kada su morali da pobegnu iz uklete kuće. Režiser Majk Flenagan se može pohvaliti ovim ostvarenjem, a ako već niste pogledali njegove druge serije i filmove mi vam preporučujemo i:

The haunting of Bly Manor/ Ukleta olovna kuća

Absentia

Hush

Oculus

Doctor Sleep

4. The Undoing/Slom

#misterija #drama #psihološkitriler

Slom je mini-serija od 6 epizoda sa 4 nominacije za Zlatni globus. Što i nije veliko iznenađenje jer su glavne uloge Džonatana i Grejs pripale Hju Grantu i Nikol Kidman.

Možda Slom ne možemo ubaciti u kategoriju horora, ali smo sigurni da će vas zločin makar malo uplašiti i zaintrigirati. Ne nadajte se da ćete ovu misteriju tako lako rešiti. Kao i u prethodnim predlozima, ništa nije kako izgleda.

Ovaj psihološki triler je baziran na knjizi Trebalo je da znaš Džin Hanf Koleric, ali ne prati u potpunosti originalno delo. Preporučujemo i da pročitate knjigu, jer će vam dati jednu novu perspektivu.

Grejs je terapeutkinja, udata za doktora Džonatana, sa kojim ima sina. Njihovi životi će se iz potpuno preokrenuti samo posle jedne večeri i posle jednog ubistva.

Naručite knjigu ovdeOnline knjižara.rs.

5. The Outsider

#misterija #horor #drama

Serija rađena po uzoru na istoimeni roman Stivena Kinga. A samo dve godine kasnije dolazi i serija u produkciji Ričarda Prajsa. Priča, radnja, glumci – i najoštriji kritičari neće tako lako naći zamerku.

Čak i sporedne glumce prate dobro razvijene priče i nisu tipski likova koji su tu da popune prostor i vreme. Ako ste voleli seriju Lovci na natprirodno/ Supernatural, savetujemo vam da nikako ne propustite Autsajdera.

Od samog početka serije drži sve u potpunom mraku. Ko je ubio malog Frenka Pitersona? Kako je moguće da je osumnjičeni trener Teri viđen na dva potpuno različita mesta u isto vreme?

Lokalnom detektivu Ralfu će se u istrazi priključiti i neobična Holi Gibni, koja će svojim metodama pokušati da pomogne u rešavanju ovog, ali i novih identičnih slučajeva

najbolje horor i misteri serije
Najbolje horor i misteri serije

6. Ratched/Rečid

#drama #psihiloškitriler #cringe

Ovaj psihološki horor vas možda neće toliko uplašiti koliko ćete puta pomisliti da su određene scene uznemiravajuće. A ako vam povremeni gadni i uznemiravajući prizori ne smetaju, onda će vam zagonetna životna priča medicinske sestre Rečid do kraja serije držati pažnju.

U ulozi Mildred Rečid gledamo Saru Polson, dok se među glavnim glumcima nalaze i Sintija Nikson, bolje poznata kao Miranda iz Seks i grada, Šeron Stoun, Fin Vitrok i Džon Džon Brions.

Priča medicinske sestre Mildred prati njeno novo radno mesto, prevare, ubistva i sve ostale spletke na koje je spremna da bi se iskupila za greške iz prošlosti. Autor Evan Romanski inspiraciju nalazi u romanu Let iznad kukavičjeg gnezda Kena Kizija i u istoimenom liku sestre Rečid.

7. Mindhunter

#krimi #drama #serijskeubice #fbi

Ako se osećate nostalgično za vremenom bez mobilnih telefona i nešto drugačijom mode, a uz to volite dobre detektivske priče, toplo preporučujemo Mindhunter.

Godina je 1977. i u bazi Kvantiko se okuplja tim od dva FBI agenta i jednog psihologa, koji ima nameru da iskoristi način razmišljanja osuđenih ubica koji ne osećaju krivicu za počinjena dela. Oni kreću da intervjuišu serijske ubice po zatvorima, što će im znatno pomoći u rešavanju novih slučajeva.

I ova serija ima svoju knjigu po kojoj je nastala – Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit. Iako su FBI agenti, Holden i Bil, izmišljeni likovi, zatvorenici koje ispituju su bazirani na pravim ubicama iz 60-ih i 70-ih.

8. Dark

#jedinstvenapriča #misterija #triler #scifi

I za kraj, jedna od najboljih serija ikada napravljena – Mrak. Takođe se nalazi u top 3 serije sa najvise Jutjub videa koji pokušavaju da objasne svako od tri sezone i jako (jakoo) zapetljano porodično stablo.

Iako se može povezati sa dosta drugih serija sa kojima deli slične elemente, kao što su malo mesto gde se priča odigrava, nestalo dete i natrpirodno, Mrak se jednostavno ne može porediti ni sa jednom drugom serijom. Jer je potpuno jedinstvena.

Kroz 3 različita vremena imamo priliku da se upoznamo sa stanovnicima malog grada u Nemačkoj, koji se suočavaju sa nestankom dečaka i nizom drugih neobičnih pojava.

Stvari se dodatno pogoršavaju kada još jedno dete nestane, što dovodi do straha i panike celog mesta. Ovi nesrećni slučajevi zaljuljaće porodične odnose stanovnika Vindena, kao i mračne tajne koje kriju jedni od drugih već 4 generacije.

Da ne bismo spojlovali priču više nego što je to potrebno, svima vama koji još uvek niste odgledali ovu seriju ostavljamo link da to odmah uradite. Nećete se razočarati.

Preporučujemo da pročitate i ove zanimljive članke:

Back to top button