Putovanja

Izaberite egzotiku -jesenja magija putovanja

Jesen je često godišnje doba koje mnogi ne vole. Hladnije vreme, kišni dani i lišće koje opada, daje nam prvu asocijaciju na to da je zima gotovo iza ćoška. Ipak, postoji jedan od načina da zavolimo jesen, a to je svakako putovanje.

Tokom jeseni šta bismo više mogli da poželimo od osvežavajućeg odmora i kratkog bega u neku evropsku prestonicu ili još bolje uživanja na plaži. Iako jesen ima svoje čari, blago sunce i plavetnilo neba podstiče mnoge od nas da se prepustimo i sanjamo o još jednom nezaboravnom putovanju. S toga se prepustite magiji i uživajte u odmoru koji zaslužujete. Bilo da ste za kraća putovanja, ili ste ljubitelj dugih letova za vas smo pripremili nekoliko odličnih destinacija na kojima možete provesti svoj jesenji odmor. Hurgada, najpoznatije letovalište u Egiptu, Alanja, jedno od najomiljenih letovališta duž turske obale ili čarobni Dubai, mogu biti idealne destincije za vaš jesenji odmor.

Ukoliko birate Egipat, izaberite Hurgadu

izaberite egzotiku -jesenja magija putovanja
Adult casual man in hat sitting on sofa in outside cafe on terrace looking away and relaxing

Ako se odlučite za potpuni beg i uživanje na nekoj od sunčanih plaža, uz all inclusive uslugu po najpovoljnijm cenama, neka vaš izbor bude definitivno Hurgada. Povoljne avio karte koje možete kupiti putem sajta eSky.rs, kao i mnoštvo odličnih hotela visokog kvaliteta uz odličnu cenu, garantuju vam uživanje. Ukoliko uz to dodate beskrajne opcije za rekreaciju i opuštanje na Crvenom moru, uz ukusnu lokalnu hranu , prijatnu atmosferu i obilaske drevnog egipatskog carstva, jedna nedelja neće biti dovoljna da se doživi sve što Hurgada nudi. Toliko je raznovrsnih aktivnosti, da ih je čak teško sve i nabrojati, a kamoli iskusiti za kratko vreme, pa je Hurgada mesto kome se mnogi rado vraćaju. A, ukoliko se zaželite mora u povratku, možete po povratku iz Hurgade presedati u Tivtu. Direktna Linija Beograd Tivat avion sa svakodnevnom polascima omogućiće vam da uživate u čarima mora još bar nekoliko sati i tako produžite svoj odmor.

Alanja- plaže iz snova, avanture za svačiji ukus

Ukoliko iz nekog razloga više volite tursku rivijeru nego Egipat, Alanja je savršeno mesto za vas. Sa svojim dugim peščanim plažama, začinjena daškom istočnjačke kulture, Alanja ima sve što je potrebno za jesenji odmor. Do Alanje možete stići direktnim letom iz Beograda. Udobnost u luksuznim hotelima blizu obale vam je zagarantovana, plaže su dobro opremljene i pružaju izvanrednu uslugu, a mnoštvo sadržaja idealno je za porodice. Divlji i romantični pejzaži pozivaju na istraživanje, dok će vas istorijski spomenici očarati. Uz bogat noćni život i temperature koje u kasnu jesen mogu dostići i do 25.stepeni, Alanja ima sve što je potrebno za nezaboravan odmor. S toga nam ostaje samo da se opustimo na predivnoj plaži Kleopatra i uživamo u tišini morskog povetarca. Ali, pored obale ne zboravite da istražite i kopno. Obavezno posetite najpoznatije znamenitosti Alanje poput zamka Alanije, Crvenog tornja, vodopada Manavgat i lekovite pećine Damlataš.

Koje je to odredište za beskrajno luksuzno iskustvo? 

izaberite egzotiku -jesenja magija putovanja
Joyful long haired lady in sunglasses with flower in hairs smiling and looking at camera while relaxing on poolside in exotic yard

Reč je o gradu koji je doživeo svoju ekspanziju poslednjih nekoliko godina, Dubaiju. 

Dubai je prepun raznolikog sadržaja, atrakcija i znamenitosti koje nude nezaboravan provod i defintivno je grad koji vredi posetiti. Iako se nalazi u srcu pustinje, i klimatski uslovi koji ga okružuju gotovo su neverovatni, Dubai je u poslednjih pola veka postao mesto koje je za korak ispred svih drugih evropskih gradova. Spojem modernog i tradicionalnog, ovaj grad ostavlja bez daha i iznova oduševljava, bilo da ste ga posećujete prvi put ili mu se rado vraćate. Jesen i zima su gotovo idealni za posetu Dubaiju. Umerene temperature, lepo vreme i mogućnost za uživanje na nekoj od plaža učiniće sa se osećate kao da ste u raju.

Pre same organizacije putovanja veoma je bitno da pronađete povoljne aranžmane kako avio karte tako i smeštaj koji može biti povoljniji za čak 30 do 50% . Svoj obilazak u Dubaiju započnite šetnjom po starom gradu koji ima svoju tradicionalnu notu, uživajte u mirisima sa lokalne pijace i popijte čaj u nekom od tradicionalnih restorana. Svoj obilazak nastavite ka Burj Kalifi, najpopularnijem simbolu grada, kuli koja je visoka čak 828 mestara. Odmah pored Burj Kalife nalazi se i Dubai Mall koji je jedan od najvećih tržnih centara na svetu.

Ovaj deo krase i prelepe fontane koje stvaraju zaista magičan prizor. Dubai Marina je mesto koje morate posetiti kada se odlučite na put u ovaj čarobni grad. Prelep prizor na grad, usidrene jahte i duga staza za šetnju pored mora delovaće vam nestvarno. Ukoliko želite da doživite Marinu na drugačiji način obavezno idite na turu sa krstarenjem.

Bilo da se odlučite za Dubai, Hurgadu, Tursku ili neko drugo egzotično jesnje putovanje, sigurni smo da ćete uživati u svom odmoru i relaksaciji.

Slično

Back to top button