Lepota

7 prirodnih načina za izbeljivanje zuba

Koliko puta ste dali ogromnu sumu novca na različite marke pasti za pranje zuba i nakon potrošene dovoljne količine niste videli boljitak? Verovatno se svaka druga osoba susrela sa tim problemom. Da li ste znali da u svojoj kući imate proizvode koje možete koristiti kao prirodne izbeljivače zuba? Da, tako je! Svako od vas u svojoj kuhinji poseduje bar 2 od sledećih 7 proizvoda koji i te kako pomažu u izbeljivanju zuba i vraćanju sjaja koji zavodi.

Ima li šta lepše od osmeha! Sjajan i blistav osmeh otvara mnoga vrata zbog toga treba voditi računa o belini vaših zuba.

Naši zubi su svakodnevno izloženi štetnim materijama i proizvodima koji uništavaju njihovu gleđ. Skoro da nema čoveka koji ne konzumira kafu, čaj, coca colu, malo je manji broj i onih koji su strastveni pušači, a sve ove stvari štetno utiču na zdravlje vaših zuba.

U nastavku teksta pročitajte kako da izbelite vaše zube na sasvim prirodan način, ne trošeći novac na skupe proizvode.

Sastojci koji pomažu u izbeljivanju zuba

Krenućemo od onih sastojaka koje svako od nas ima u svojoj kuhinji i koje koristi u svakodnevnoj ishrani.

So

Osim što ne možemo zamisliti ishranu bez soli, so možemo koristiti i u procesu prirodnog beljenja zuba. Kako koristiti?

Iscedite pastu koju inače koristite za pranje zuba i pomešajte sa pola kaašičice soli. Ovom mešavinom možete svakodnevno prati zube i videćete rezultete nakon 10 dana.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je jedan od glavnih sastojaka u pastama za zube  i ima svojstvo prirodnog izbeljivanja zuba. Postoji više načina korišćenja sode bikarbone, ali najjednostavniji je mala količina (5 g) sode bikarbone na četkicu za zube i pranje zuba oko 3 minuta. Svakodnevno pranje zuba sodom bikarbonom daće prve rezultate već nakon 7 dana.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje osim što se koristi u ishrani, u kozmetici, može imati veoma dobar uticaj na prirodno beljenje zuba zbog vitamina A i E koje sadrži u sebi. Kako koristiti?

Korišćenje kokosovog ulja u procesu izbeljivanja zuba vrlo je jednostavno. Svakog jutra uzmite dve supene kašike kokosovog ulja i njime isperite usta i zube. Kokosovo ulje koristitie 3 do 4 puta nedeljno i već samo nakon mesec dana videćete razliku. Ono što je važno jeste da zube ne treba prati odmah nakon ispiranja kokosovim uljem, već pola sada do sat vremena nakon ispiranja.

Jabukovo sirće

Verovatno ste do sada u ishrani koristili jabukovo sirće i čuli dosta o ovoj namernici? Takođe, možete je koristiti i kao prirodni sastojak za izbeljivanje zuba. Znamo da jabukovo sirće u sebi sadrži acetičnu kiselinu koja pomaže u otklanjanju mrlja. Sada vam je jasno zbog čega ga možemo koristiti i kao izbeljivač zuba. Kako se koristi?

Koristi se tako što se jedna supena kašika jabukovog sirća rastvori u 200 ml vode, a zatim se time ispiraju zubi i usta. Zube, kao i kod kokosovog ulja, ne treba odmah prati uobičajeno, već sat vremena nakon ispiranja jabukovim sirćem.

Kora od banane

Da li ste znali da kora od banane može biti korisna? Pre nego što je bacite može vam poslužiti kao prirodno sredstvo za beljenje zuba. Unutrašnjom stranom kore trljajte zube oko 3 minuta, a zatim isperite vodom. Ovaj način beljenja možete koristiti svakodnevno i već nakon 7 dana videćete prve rezultate.

Jagoda za beljenje zuba

Da li ste ljubitelj jagoda? Osim lepog ukusa i mirisa, jagode imaju i prirodnu kiselinu koja se koristi u otklanjanju mrlja, te se mogu koristiti kao prirodni izbeljivač zuba. Kako ih koristiti?

U manjoj činiji izgnječiti par jagoda, a zatim ih četkicom za zube nanesite i trljajte oko 3 minuta. Nakon toga operite zube na uobičajen način. Prve rezultate videćete nakon mesec dana svakodnevnog korišćenja ovog prirodnog izbeljivača.

zubi
7 prirodnih načina za izbeljivanje zuba

Prašak za pecivo

Bez praška za pecivo ne možemo zamisliti skoro niti jedan kolač. Te ovaj sastojak skoro svako ima u svojoj kuhinji. Prašak za pecivo možete koristit kao prirodni izbeljivač zuba tako što ga pomešajte sa pastom sa kojom inače perete zube, a zatim tom mešavinom operite zube, trljajući ih oko 3 minuta. Prve rezultate videćete nakon mesec dana pranja ovim načinom.

Videli ste koliko prirodnih sastojaka možete koristiti za izbeljivanje zuba.

Šta čekate?! Do sjajnog osmeha deli vas samo par koraka do kuhinje.

Slično

Back to top button